Loading...

Αισθητική Οδοντιατρική

FAQ

Αισθητική Οδοντιατρική

Στη σύγχρονη οδοντιατρική υπάρχει ένα μεγάλο εύρος παρεμβάσεων που μπορούν να εφαρμοσθούν για να βελτιώσει κανείς το χαμόγελο του. Αξιοποιώντας τη ψηφιακή τεχνολογία, σύγχρονα υλικά, αλλά και γνώση και 25 χρόνια εμπειρίας,  η ομάδα της Οδοντιατρικής Κλινικής Smalto, είναι σε θέση με απλές και γρήγορες διαδικασίες, να δημιουργήσει το τέλειο χαμόγελο. Ενημερώστε μας για τα θέματα που σας απασχολούν σε ότι αφορά την αισθητική δοντιών, προσώπου και χαμόγελου και εμπιστευτείτε μας. Τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά!

 

 

 

 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ  (DSD- DIGITAL SMILE DESIGN)

Για να σχεδιάσει ο οδοντίατρος το τέλειο χαμόγελο  θα πρέπει να μελετήσει  και να λάβει υπόψη συγκεκριμένες  παραμέτρους και κανόνες. Οι παράμετροι αυτές μπορούν ευκολότερα να καθοριστούν μέσω του ψηφιακού προγράμματος DSD (Digital Smile Design), το οποίο χρησιμοποιεί η Οδοντιατρική Κλινική Smalto. Το DSD είναι ένα λογισμικό το οποίο επιτρέπει στον οδοντίατρο και τον οδοντοτεχνίτη να δοκιμάσουν ψηφιακά την αισθητική και τη λειτουργικότητα ενός χαμόγελου μέσω απλών διαδικασιών με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή.

 

 

(α) Αδαμαντοπλαστική/ Οδοντοπλαστική

Η Αδαμαντοπλαστική είναι μια αισθητική θεραπεία όπου το μέγεθος και το σχήμα ενός δοντιού μεταβάλλονται για να βελτιωθεί αισθητικά το περίγραμμα του. Μέσα από μια διαδικασία επιλεκτικού τροχισμού, ελάχιστα επεμβατική, η επιφάνεια της αδαμαντίνης του δοντιού αναδιαμορφώνεται ούτως ώστε να βελτιωθεί η εμφάνιση των πρόσθιων δοντιών μέσα από μια απλή και γρήγορη διαδικασία χαμηλού κόστους.

 

 

 

(β) Αισθητικές  εμφράξεις (προσθίων και οπισθίων δοντιών)

Η σύνθετη ρητίνη είναι ένα υλικό έμφραξης σχεδιασμένο κατάλληλα για τη χρήση του σε αισθητικές οδοντικές αποκαταστάσεις. Η σύνθετη ρητίνη δεν περιέχει μέταλλο και μπορεί να διαμορφωθεί έτσι ώστε να μοιάζει με ένα πραγματικό δόντι. Το υλικό αυτό μπορεί να αποκαταστήσει την αρχική αντοχή καθώς και την φυσική εμφάνιση και το χρώμα του δοντιού. Οι εμφράξεις με σύνθετη ρητίνη χρησιμοποιούνται συχνά για την αντικατάσταση οδοντικών κοιλοτήτων διαφόρων μεγεθών στα πρόσθια και οπίσθια δόντια.

 

 

Αραιοδοντία είναι ένας οδοντιατρικός όρος που αναφέρεται σε οδοντοστοιχίες με κενά μεταξύ των δοντιών. Σε αρκετές περιπτώσεις, η σύνθετη ρητίνη αποτελεί το υλικό επιλογής για το κλείσιμο των κενών αυτών, χωρίς την ανάγκη για μεγάλες επεμβατικές προσθετικές διαδικασίες.

 

 

Δεδομένου ότι οι σύνθετες ρητίνες συνδέονται κυριολεκτικά με τον  οδοντικό ιστό σε μία κοιλότητα, ο οδοντίατρος μπορεί να απομακρύνει λιγότερη οδοντική ουσία απ’ ότι θα χρειαζόταν για τις παλιές αποκαταστάσεις αμαλγάματος. Επιπλέον, οι αποκαταστάσεις ρητίνης παρέχουν άριστη αισθητική και την αναγκαία αντοχή στις πιέσεις που ασκούνται στα δόντια κατά τη διάρκεια του  μασήματος. Στην Οδοντιατρική Κλινική Smalto κάνουμε συχνά πολλαπλά σφραγίσματα σε μία μόνο επίσκεψη για ταχύτερη και πιο αποτελεσματική θεραπεία, καθώς και για την άνεση του ασθενούς.

 

 

(γ) Όψεις Πορσελάνης - Όψεις Σύνθετης Ρητίνης

Μια όψη πορσελάνης/ρητίνης είναι ένα λεπτό στρώμα αποκαταστατικού υλικού που τοποθετείται πάνω στην επιφάνεια του δοντιού για να βελτιώσει την αισθητική του ή να προστατεύσει μια κατεστραμμένη επιφάνειά του. Οι όψεις είναι η πιο αισθητική και σύγχρονη λύση για τις περισσότερες  περιπτώσεις που αφορούν  στα μπροστινά δόντια. Πιο συχνά εφαρμόζονται για τη διόρθωση δυσχρωμιών, το κλείσιμο των κενών μεταξύ των δοντιών, αλλά και για την αποκατάσταση ραγισμένων, σπασμένων ή και στραβών δοντιών. Πρόκειται για μια εναλλακτική λύση σε σχέση με  τις στεφάνες, αφού οι όψεις δεν απαιτούν εκτεταμένες επεμβάσεις στον οδοντικό ιστό.

Οι όψεις από σύνθετη ρητίνη είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση (μία ή δύο επισκέψεις στο ιατρείο), κατάλληλες για περιπτώσεις που δεν απαιτούν εκτεταμένες και απαιτητικές διορθώσεις των μπροστινών δοντιών. Η επιλεγμένη απόχρωση του υλικού εφαρμόζεται απευθείας στα δόντια σας και διαμορφώνεται στο επιθυμητό σχήμα. Οι όψεις από σύνθετη ρητίνη συνήθως  δεν απαιτούν σημαντική μείωση οδοντικής ουσίας  πριν από την τοποθέτησή τους. Παρ’ όλα αυτά, η μέθοδος αυτή μπορεί  να είναι δύσκολο να βελτιώσει περιπτώσεις με πολύ στραβά ή σκούρα δόντια.

 

 

Οι όψεις Πορσελάνης αποτελούνται από ένα λεπτό, ημιδιαφανές φύλλο πορσελάνης που συγκολλείται μόνιμα στα δόντια. Αποτελούν μια τέλεια επιλογή, καθώς είναι ελάχιστα επεμβατικές και απαιτούν μικρή αποκοπή των δοντιών και θεωρούνται  πιο συντηρητική προσέγγιση σε σχέση με μια στεφάνη. Αυτές οι όψεις μπορούν να αλλάξουν το σχήμα, το χρώμα, το μήκος ή το πλάτος των δοντιών σας, αφού πορσελάνη,  επιτρέπει τη φυσική αναπαραγωγή της σκιάς και της διαφάνειας του κοπτικού άκρου αλλά και την υφή της επιφάνειας των φυσικών δοντιών, για την επίτευξη όσο το δυνατό πιο ρεαλιστικού και αισθητικού αποτελέσματος. Η διαδικασία συχνά απαιτεί μόνο δύο επισκέψεις, ενώ οι όψεις πορσελάνης μπορεί να διαρκέσουν εφ’ όρου ζωής, ανάλογα με το πόσο καλά φροντίζει ο ασθενής την στοματική του υγιεινή. Επίσης, είναι πιο ανθεκτικές από αυτές που αποτελούνται μόνο από σύνθετη ρητίνη.

 

 

(δ) Ολοκεραμικές στεφάνες (χωρίς μέταλλο)

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας της οδοντικής συγκόλλησης των υλικών, οι γέφυρες και οι στεφάνες μπορούν σήμερα να κατασκευαστούν αποκλειστικά από κεραμικό (πορσελάνη), χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε μετάλλου. Η πορσελάνη, μας επιτρέπει την αναπαραγωγή της σκιάς, της διαφάνειας του κοπτικού άκρου αλλά και την υφή της επιφάνειας των φυσικών δοντιών για την επίτευξη όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικού και αισθητικού αποτελέσματος. Στην Οδοντιατρική Κλινική Smalto προσφέρουμε όλα τα είδη των ολοκεραμικών  στεφάνων. Μπορούμε να επιλέξουμε τον κατάλληλο τύπο, ανάλογα με τις αισθητικές ανάγκες του ασθενούς.