Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να βουρτσίζουμε τα δόντια μας;

Παρόλο που οι οδηγίες του οδοντιάτρου μας είναι να βουρτσίζουμε τα δόντια μας δύο φορές τη μέρα, να χρησιμοποιούμε καθημερινά οδοντικό νήμα και στοματικό διάλυμα, δεν φαίνεται οι οδοντίατροι να μπορούν να δίνουν σαφείς οδηγίες σε σχέση με το πότε ακριβώς είναι η καλύτερη ώρα για να βουρτσίζουμε!

Συνήθως το βούρτσισμα γίνεται σαν μέρος της πρωινής και βραδινής μας ρουτίνας, ενώ κάποιοι βουρτσίζουν τα δόντια τους αμέσως μετά από κάθε γεύμα, αφού είναι σίγουροι ότι αυτό είναι το σωστότερο. Όμως ποιά είναι άραγε πραγματικά η κατάλληλη ώρα για να βουρτσίσουμε τα δόντια μας; Τι λένε οι έρευνες για αυτό?

Σύμφωνα με μια έρευνα του University College London, λόγω της απουσίας επαρκούς ερευνητικού έργου, οι κατευθυντήριες γραμμές φαίνεται να είναι ακόμα στις μέρες μας, κάπως συγκεχυμένες και ασαφείς.

Αποτέλεσμα, κάποιοι οδοντίατροι να συνιστούν να περιμένετε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την κατανάλωση τροφών και συγκεκριμένων ποτών, όπως για παράδειγμα το κρασί ή τα ανθρακούχα ώστε να μην βλάψετε το σμάλτο των δοντιών σας. Κάποιοι άλλοι όμως, επιμένουν ότι το βούρτσισμα μπορεί να γίνει και αμέσως μετά το φαγητό! Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που βουρτσίζουν τα δόντια τους πριν το πρόγευμα και άλλοι που το κάνουν μετά!

Εμείς στην Οδοντιατρική Κλινική SMALTO, προτείνουμε, το βούρτσισμα να γίνεται μετά το πρόγευμα, αλλά και πριν τον βραδινό ύπνο, έτσι ώστε να αφαιρούνται υπολείμματα φαγητού που μπορεί να προκαλέσουν τερηδόνα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παράλληλα είναι καλά να γνωρίζουμε ότι το βούρτσισμα πρέπει να αποφεύγεται για 30 λεπτά στις περιπτώσεις όπου έχετε καταναλώσει όξινα ποτά, λεμόνι και πορτοκάλι κ.λ.π.

Call us today and take the first step towards
achieving a healthier, more beautiful smile!

There is
more to read..

Teeth: First Aid For Emergencies At Home-Part A

Teeth: First Aid For Emergencies At Home-Part B

Bad Breath: Causes and Solutions

X